BBG
BBG? Een afkorting van drie toppers: Balls, Bacon en Gorgonzola. Niet dat de rest van de ingrediënten minderwaardig zijn, want hallo, huisgebraden gehaktballetjes, pittige honing en sesam? Je denkt nu misschien; t’is teveel! Maar geloof ons, het is precies genoeg. Of geloof ons niet en probeer het uit, dat mag natuurlijk ook.

BBG

San Marzano tomaten | buffelmozzarella | huisgemaakte gebraden gehaktballetjes | krokante bacon | Gorgonzola | gepofte rode ui | pittige honing | sesam
Diavolo
Ja ja, ‘Nduja [n-doe-dja]. Dat klinkt veel exotischer dan Italiaans, maar het is een typische Calabrische smeerbare worst, gemaakt van varkensvlees en zongerijpte rode pepers voor een lekker pikantje. Eveneens pittig, is de spianata piccante salami. Ben je een echte vleesliefhebber en kun je tegen een spicy smaakstootje? Dan is deze duivels lekkere pizza iets voor jou!

Diavolo

San Marzano tomaten | buffelmozzarella | ‘Nduja (pikante smeerbare worst met zongerijpte rode pepers) | Spianata piccante | Taggiasche olijven | gepofte rode ui
Melanzane piccante
Onze wens was een pizza op het menu, welke zowel vegetarisch, als een regelrechte comfort food hit is. Dat is gelukt! We kunnen je vertellen: het enige gerecht waarvan al onze pizzaiolo’s (maar dan ook écht allemaal) op de knieën gaan, naast pizza, is aubergine melanzane. Cosí … we hebben er een pizza van gemaakt. Uiteraard mét spicy touch! Nella vita, chi non risca, non rosica.

Melanzane piccante

San Marzano tomaten | pikante aubergine | Parmigiano Reggiano D.O.P. | Gorgonzola | Taggiasche olijven
Geit & Courgette
Er is echt niets dat zo heerlijk ruikt als huisgemaakte basilicumpesto. Rook je het al toen je binnenkwam? De zachte, zoetige gele courgettes zorgen voor een sappige toets, perfecte combi met de zoute geitenkaas. En geen slecht woord over rucola, natuurlijk, maar de echt bijzondere toevoeging is onze rode bietenketchup, met haar unieke aardse maar zurige smaak.

Geit & Courgette

Verse basilicumpesto | gele courgette | geitenkaas | rode bieten ketchup | rucola | pijnboompitten | extra vierge olijfolie *** Topping: krokante bacon + 2,50 *** VEGAN OPTIE: met vegan geitenkaas
HAM & TRUFFEL
Het zwarte goud, de truffel! Je hebt er maar een klein beetje van nodig om de hele smaakervaring te beleven. In onze huisgemaakte, verse truffelroom komt de truffelsmaak perfect tot zijn recht. Samen met de proscuitto crudo, een drooggeharde Italiaanse ham, en de gerijpte kaassmaak van Grana Padano, heb je een pizza die je keer op keer weer wil bestellen. Een beetje frisse rucola om het af te maken, en je hebt de perfecte pizza.

HAM & TRUFFEL

San Marzano tomaten | truffel ricotta | Prosciutto crudo (Italiaanse drooggeharde ham) | Grana Padano D.O.P. | rucola | extra vierge olijfolie
MARGHERITA
Sommige mensen zien de pizza Margherita als ‘te simpel’, maar eigenlijk zijn het ‘te simpele mensen’ die dat zeggen. De kenners weten namelijk dat ‘simpele’ gerechten de allerlekkerste (en allermoeilijkste!) zijn. Als ‘de basis’, --zonder afleidende poespas-- fantastisch is, dan weet je namelijk dat je goed zit.

MARGHERITA

San Marzano tomaten | buffelmozzarella | basilicum | extra vierge olijfolie *** Topping: rucola + 1,00 *** VEGAN OPTIE: met vegan mozzarella
MARINARA
De pizza Marinara is geboren en getogen vegan, en nee, dat is niet zielig! Ze komt namelijk niets tekort, omdat alles aan haar van de allerbeste kwaliteit is. Smaakvolle, zoete San Marzano tomaten, verse knoflookolie (heb je enig idee hoe fantastisch dat is?) en de perfecte hoeveelheid verse basilicum en wilde oregano.

MARINARA

San Marzano tomaten | verse knoflook olie | basilicum | wilde oregano | extra vierge olijfolie *** Topping: gemarineerde ansjovis + 2,50
Pesto & Stracciatella
Pesto en ijs?! Nee, geen stress, dat is niet díe stracciatella waarmee we deze pizza hebben belegd. ‘Stracciatella’ staat eigenlijk voor ‘stukjes’, en staat hier voor Stracciatella di Bufala. Dat is een hele zachte kaassoort, soortgelijk aan mozzerella, maar dan smeuiiger doordat het kleinie zachte stukjes zijn in een crèmige substantie. In combinatie met onze huisgemaakte, geurige basilicumpesto een absolute win/win combinatie!

Pesto & Stracciatella

Verse basilicum pesto | wilde tomaten | Stracciatella (Italiaanse kaassoort - de smakelijke, romige vulling van een buffelburrata) | rucola | pijnboompitten | basilicum | extra vierge olijfolie
Dirty Margherita
De passie voor ‘Nduja in Calabrië, de plek waar dit goddelijke goedje vandaan komt, is enorm. Trouwens net als bij ons voltallige team. Deze smeerbare worst van hoge kwaliteit varkensvlees in combinatie met zout, vet en zongedroogde rode pepers is absoluut on-weer-staan-baar.

Dirty Margherita

San Marzono tomaten | buffelmozzarella | Gorgonzola | ‘Nduja | chili flakes | basilicum | extra vierge olijfolie
SALAME NAPOLI
De heerlijke kruidige smaak van onze salame Napoli is niet alleen heerlijk als snack (en perfect met ons huisgetapte pils, hint) maar ook een fantastische smaakmaker op een pizza. Net als het karakter van de gemiddelde Italiaan, is onze Napolitaanse salami een tikkeltje pittig. Maar zowel de Italianen als onze salame hebben een zacht kantje: oneindig veel liefde voor mamma, en de perfecte balans met onze romige buffelmozzarella.

SALAME NAPOLI

San Marzano tomaten | buffelmozzarella | Napolitaanse salame
QUATTRO FORMAGGI
Oke, oke. We zeiden wel dat een pizza zonder kaas lekker kan zijn, maar een pizza mét kaas, is dat natuurlijk ook. En een pizza met vier keer kaas? Quadruple win! Provolone is een hele zachte, gerijpte kaas van koemelk met een toegankelijke smaak. Taleggio is een fantastische smeltkaas met een heel eigen, opvallend maar verfijnde smaak.

QUATTRO FORMAGGI

Provolone | Taleggio | Gorgonzola | Grana Padano D.O.P. | basilicum *** Topping: San Marzano tomatensaus + 1
Satriale’s
Altijd een interessante optie: de ‘huispizza’, want deze draagt natuurlijk niet voor niets onze naam. Pizza Satriale’s biedt een smakelijke mix van een paar van onze favorieten. Allereerst is er de combi van zoute, drooggeharde ham met zijdezachte burrata. Daarnaast combineren we (natuurlijk!) Italiaanse ingrediënten met overjarige Noord-Hollandse kaas. Proeven?

Satriale’s

San Marzano tomaten | wilde cherrytomaatjes | Prosciutto crudo (Italiaanse drooggeharde ham) | Burrata | pistache | rucula | Noord-Hollandse overjarige kaas | extra vierge olijfolie
Vegan funghi
De bosnimf van de pizza’s, dat is ze. Je beeldt het je gemakkelijk in door de aardse smaak van kastanje champignons; je ziet het nimfje al door de bossen dansen om de oesterzwammen te zoeken. De vegan truffelroom als zachte, lichte omhelzing en de hemelse balsamico truffel crumble als extra crunch en pit. Engeltjes die op tong te plassen, daar zit toch niemand op te wachten? Laat dit bosnimfje je hapjes pizza voeren!

Vegan funghi

Truffel”room” | vegan feta kaas | kastanje champignons | gepofte oesterzwam| balsamico truffel crumble
Vegetariana
La Mamma di pizza’s, want huisgemaakt maar... met zoveel groenten dat ook je moeder met een gerust hart je nog een stukje extra gunt. De echte Italiaan kent pizza niet als een vettig, zwaar gerecht. Integendeel, pizza maak je van licht deeg en verse ingrediënten. Daarom is onze pizza vegetariana zo goed: ons ultieme deeg, belegd met een regenboog aan dagverse groenten en aangevuld met buffel- of vegan mozzarella. La mjammmma!

Vegetariana

San Marzano tomaten | buffelmozzarella | aubergine | gele courgette | gemarineerde artisjok | Taggiasche olijven | Grana Padano D.O.P. | wilde oregano | extra vierge olijfolie *** VEGAN OPTIE: met vegan mozzarella
Vegetarische tonijn
Studenten, een huisfeestje en hapjes; tadaa, binnenkomen met de wrap met tonijn en sla. Maar wil je volgende keer echt indruk maken? Neem dan onze pizza vegetarische tonijn mee. Ciao wrap, salve pizza! In tegenstelling tot het plakkerige rolletje is onze pizza namelijk met liefde, passie én kwalitatieve ingrediënten gemaakt. Drie onmisbare toevoegingen, en ja echt, dat proef je. ‘To tuna or not to tuna’? Bij velen al bekend, geliefd én terug van weggeweest.

Vegetarische tonijn

San Marzano tomaten | buffelmozzarella | vegetarische tonijn | gepofte rode ui | kappertjes | verse knoflook olie | oregano