BBG
BBG? Een afkorting van drie toppers: Balls, Bacon en Gorgonzola. Niet dat de rest van de ingrediënten minderwaardig zijn, want hallo, huisgebraden gehaktballetjes, pittige honing en sesam? Je denkt nu misschien; t’is teveel! Maar geloof ons, het is precies genoeg. Of geloof ons niet en probeer het uit, dat mag natuurlijk ook.

BBG

San Marzano tomaten | buffelmozzarella | huisgemaakte gebraden gehaktballetjes | krokante bacon | Gorgonzola | gepofte rode ui | pittige honing | sesam
Diavolo
Ja ja, ‘Nduja [n-doe-dja]. Dat klinkt veel exotischer dan Italiaans, maar het is een typische Calabrische smeerbare worst, gemaakt van varkensvlees en zongerijpte rode pepers voor een lekker pikantje. Eveneens pittig, is de spianata piccante salami. Ben je een echte vleesliefhebber en kun je tegen een spicy smaakstootje? Dan is deze duivels lekkere pizza iets voor jou!

Diavolo

San Marzano tomaten | buffelmozzarella | ‘Nduja (pikante smeerbare worst met zongerijpte rode pepers) | Spianata piccante | Taggiasche olijven | gepofte rode ui
Dirty Margherita
Sommige mensen zien de pizza Margherita als ‘te simpel’, maar eigenlijk zijn het ‘te simpele mensen’ die dat zeggen. De kenners weten namelijk dat ‘simpele’ gerechten de allerlekkerste (en allermoeilijkste!) zijn. Als ‘de basis’, --zonder afleidende poespas-- fantastisch is, dan weet je namelijk dat je goed zit.

Dirty Margherita

San Marzano tomaten | buffelmozzarella | Gorgonzola | Nduja (pikante smeerbare worst met zongerijpte rode pepers) | chili flakes | basilicum | extra vierge olijfolie
Geit & Courgette
Er is echt niets dat zo heerlijk ruikt als huisgemaakte basilicumpesto. Rook je het al toen je binnenkwam? De zachte, zoetige gele courgettes zorgen voor een sappige toets, perfecte combi met de zoute geitenkaas. En geen slecht woord over rucola, natuurlijk, maar de echt bijzondere toevoeging is onze rode bietenketchup, met haar unieke aardse maar zurige smaak.

Geit & Courgette

Verse basilicumpesto | gele courgette | geitenkaas | rode bieten ketchup | rucola | pijnboompitten | extra vierge olijfolie *** Topping: krokante bacon + 2,50 *** VEGAN OPTIE: met vegan geitenkaas
HAM & TRUFFEL
Het zwarte goud, de truffel! Je hebt er maar een klein beetje van nodig om de hele smaakervaring te beleven. In onze huisgemaakte, verse truffelroom komt de truffelsmaak perfect tot zijn recht. Samen met de proscuitto crudo, een drooggeharde Italiaanse ham, en de gerijpte kaassmaak van Grana Padano, heb je een pizza die je keer op keer weer wil bestellen. Een beetje frisse rucola om het af te maken, en je hebt de perfecte pizza.

HAM & TRUFFEL

San Marzano tomaten | truffel ricotta | Prosciutto crudo (Italiaanse drooggeharde ham) | Grana Padano D.O.P. | rucola | extra vierge olijfolie
MARGHERITA
Sommige mensen zien de pizza Margherita als ‘te simpel’, maar eigenlijk zijn het ‘te simpele mensen’ die dat zeggen. De kenners weten namelijk dat ‘simpele’ gerechten de allerlekkerste (en allermoeilijkste!) zijn. Als ‘de basis’, --zonder afleidende poespas-- fantastisch is, dan weet je namelijk dat je goed zit.

MARGHERITA

San Marzano tomaten | buffelmozzarella | basilicum | extra vierge olijfolie *** Topping: rucola + 1,00 *** VEGAN OPTIE: met vegan mozzarella
MARINARA
De pizza Marinara is geboren en getogen vegan, en nee, dat is niet zielig! Ze komt namelijk niets tekort, omdat alles aan haar van de allerbeste kwaliteit is. Smaakvolle, zoete San Marzano tomaten, verse knoflookolie (heb je enig idee hoe fantastisch dat is?) en de perfecte hoeveelheid verse basilicum en wilde oregano.

MARINARA

San Marzano tomaten | verse knoflook olie | basilicum | wilde oregano | extra vierge olijfolie *** Topping: gemarineerde ansjovis + 2,50
Pesto & Stracciatella
Pesto en ijs?! Nee, geen stress, dat is niet díe stracciatella waarmee we deze pizza hebben belegd. ‘Stracciatella’ staat eigenlijk voor ‘stukjes’, en staat hier voor Stracciatella di Bufala. Dat is een hele zachte kaassoort, soortgelijk aan mozzerella, maar dan smeuiiger doordat het kleinie zachte stukjes zijn in een crèmige substantie. In combinatie met onze huisgemaakte, geurige basilicumpesto een absolute win/win combinatie!

Pesto & Stracciatella

Verse basilicum pesto | wilde tomaten | Stracciatella (Italiaanse kaassoort - de smakelijke, romige vulling van een buffelburrata) | rucola | pijnboompitten | basilicum | extra vierge olijfolie
QUATTRO FORMAGGI
Oke, oke. We zeiden wel dat een pizza zonder kaas lekker kan zijn, maar een pizza mét kaas, is dat natuurlijk ook. En een pizza met vier keer kaas? Quadruple win! Provolone is een hele zachte, gerijpte kaas van koemelk met een toegankelijke smaak. Taleggio is een fantastische smeltkaas met een heel eigen, opvallend maar verfijnde smaak.

QUATTRO FORMAGGI

Provolone | Taleggio | Gorgonzola | Grana Padano D.O.P. | basilicum *** Topping: San Marzano tomatensaus + 1
SALAME NAPOLI
De heerlijke kruidige smaak van onze salame Napoli is niet alleen heerlijk als snack (en perfect met ons huisgetapte pils, hint) maar ook een fantastische smaakmaker op een pizza. Net als het karakter van de gemiddelde Italiaan, is onze Napolitaanse salami een tikkeltje pittig. Maar zowel de Italianen als onze salame hebben een zacht kantje: oneindig veel liefde voor mamma, en de perfecte balans met onze romige buffelmozzarella.

SALAME NAPOLI

San Marzano tomaten | buffelmozzarella | Napolitaanse salame
Satriale’s
Altijd een interessante optie: de ‘huispizza’, want deze draagt natuurlijk niet voor niets onze naam. Pizza Satriale’s biedt een smakelijke mix van een paar van onze favorieten. Allereerst is er de combi van zoute, drooggeharde ham met zijdezachte burrata. Daarnaast combineren we (natuurlijk!) Italiaanse ingrediënten met overjarige Noord-Hollandse kaas. Proeven?

Satriale’s

San Marzano tomaten | wilde cherrytomaatjes | Prosciutto crudo (Italiaanse drooggeharde ham) | Burrata | pistache | rucula | Noord-Hollandse overjarige kaas | extra vierge olijfolie
Spinazie & Roomkaas
De bosnimf van de pizza’s, dat is ze. Je beeldt het je gemakkelijk in door de aardse smaak van kastanje champignons; je ziet het nimfje al door de bossen dansen om wilde spinazie te plukken. De vegan roomkaas als zachte, lichte omhelzing en onze huisgemaakte tomatencrumble als extra crunch en pit. Engeltjes die je op de tong plassen, daar zit toch niemand meer op te wachten? Laat dit bosnimfje je maar snel hapjes spinazie & roomkaas pizza voeren!

Spinazie & Roomkaas

Vegan kruiden roomkaas | geroerbakte wilde spinazie | kastanje champignons | gepofte rode ui | knoflook | tomaten crumble | extra vierge olijfolie
Tartufo e Funghi
Van truffel heb je niet veel nodig voor een smaaksensatie, maar meer is altijd beter, toch? Provolone is een hele zachte, gerijpte kaas van koemelk met een toegankelijke smaak. Ricotta is ook een zachte kaas, die een smaak boost krijgt door de toegevoegde truffel. Extra smaak komt van de pecorino; een harde, ziltige schapenkaas. De kaasjes worden aangevuld met de bijzondere smaak van de kastanje champignons.

Tartufo e Funghi

Provolone | truffel ricotta | Pecorino met truffel | kastanje champignons | pijnboompitten | gemarineerde peterselie *** Topping: krokante bacon + 2,50
Vegetariana
La Mamma di pizza’s, want huisgemaakt maar... met zoveel groenten dat ook je moeder met een gerust hart je nog een stukje extra gunt. De echte Italiaan kent pizza niet als een vettig, zwaar gerecht. Integendeel, pizza maak je van licht deeg en verse ingrediënten. Daarom is onze pizza vegetariana zo goed: ons ultieme deeg, belegd met een regenboog aan dagverse groenten en aangevuld met buffel- of vegan mozzarella. La mjammmma!

Vegetariana

San Marzano tomaten | buffelmozzarella | aubergine | gele courgette | gemarineerde artisjok | Taggiasche olijven | Grana Padano D.O.P. | wilde oregano | extra vierge olijfolie *** VEGAN OPTIE: met vegan mozzarella
Zalm & Rucola
Studenten, een huisfeestje en hapjes; tadaa, inkome de wrap met roomkaas en zalm. Maar wil je volgende keer echt indruk maken? Neem dan onze pizza zalm & cresson mee. Ciao wrap, salve pizza! In tegenstelling tot het plakkerige rolletje, is onze pizza namelijk met liefde, passie én kwalitatieve ingrediënten gemaakt. Drie onmisbare toevoegingen, en ja echt, dat proef je.

Zalm & Rucola

Warm gerookte zalm | bieslook roomkaas | gepofte rode ui | appelkappertjes | cherrytomaatjes | rucola | citroen | extra vierge olijfolie