VERRASSEND & AUTHENTIEK

Hoe kom je bekend te staan om ‘waarschijnlijk de beste pizza in town’? Simpel, door enkel en alleen gebruik te maken van de allerbeste elementen. Van ons lichtverteerbare deeg, gemaakt van ‘pinsa romana’ meel uit Italië, tot de authentieke houtoven en regelmatig wisselende, unieke smaakvarianten: bij Satriale’s zorgen we dat alle onderdelen perfect zijn.

GESCHIEDENIS

Satriale’s is geen gewoon Italiaans restaurant, maar een heuse pizzabar. Wij serveren namelijk geen volledig Italiaans menu, maar richten ons puur op kwaliteitspizza’s, om er zeker van te zijn dat alle focus ligt op het maken van de beste pizza’s van Utrecht. Bij Satriale’s hebben we namelijk passie voor pizza!

Hoewel Satriale’s gevestigd is in een voormalig slachthuis, zijn er verrassend veel vegetarische pizza’s op de menukaart aanwezig. En dat is natuurlijk geen toeval! Want wat past er beter in de moderne tijdgeest dan een bewuste voedingskeuze? Kortom: traditionele Italiaanse pizza’s met een moderne twist. Het is niet voor niets dat men zegt dat Satriale’s misschien wel de lekkerste pizza’s van Utrecht serveert!

Onze houtoven

Je kunt er –letterlijk– niet omheen: de blikvanger van Satriale’s is onze handgemaakte, houtgestookte pizza oven. De oven is gebouwd op traditionele wijze, op een manier die zo’n 150 jaar geleden in Napels is ontstaan. Rond die periode werden veel bakkerijen omgetoverd in pizzeria’s, omdat de pizza (terecht!) steeds populairder werd.

Satriale’s authentieke pizza oven is gemaakt met traditionele technieken en materialen. De oven bevat ongeveer vijf ton aan materiaal, zoals vulkanisch natuursteen, terracotta, kalk en gips. Deze materialen zijn ter plekke, in Italië, op maat gehakt, gezaagd en gevormd, met als enige doel: het bakken van de lekkerste pizza’s.

De ‘vloer’, waar de pizza’s op gebakken worden, bestaat uit 6 cm dikke terracotta tegels. Deze worden al eeuwenlang in kleine Napolitaanse steenfabrieken, ook wel ‘fornace’, gemaakt. Waarom we dit vertellen? Naast ons Pinsa Romana meel en het met liefde-bereide deeg, geven juist deze stenen de pizza een unieke smaak en textuur.

Heb je je wel eens afgevraagd waarom onze pizza’s maar zo kort in de houtoven liggen? Doordat onze houtoven wordt opgestookt tot een temperatuur van tussen de 350 en 400℃ en de pizza’s direct naast het vuur komen te liggen, zijn ze binnen twee à drie minuten afgebakken. Door de zinderende hitte gaat het water in het deeg stomen, het sap van de tomaten koken en smelt de verse mozzarella langzaam tot een kaasfeestje. Krijg jij ook al trek?